Echt iedereen kan een prachtig werkstuk maken. Zelfs wanneer je geen ervaring hebt met het werken met glas!

 

Workshop dagen:

Van dinsdag t/m donderdag ben ik aanwezig om workshops te geven.  In de middag vanaf 14:00 uur en in de avond vanaf 19:00 uur. 

Kom je met een groep van 4 tot 6 personen? Neem dan gerust contact op om een datum naar jullie keuze te plannen.

Wil je met je gezin, vriendinnen en of collega’s een workshop volgen?  Dan zijn de fusing workshops voor max. 8 personen een echte aanrader. 

 

Hieronder  een aantal workshops waaruit je kunt kiezen.

Via het  contactformulier kun je je aanmelden voor een workshop. Geef aan, aan welke workshop je wil deelnemen, met hoeveel personen je komt en je voorkeur voor dag en tijd. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

Glas Fusen | Small

Tijdens deze introductie workshop maak je op een laagdrempelige manier kennis met glasfusing. Na een korte uitleg ga je direct zelf aan de slag. Je bent vrij om zelf een ontwerp te bedenken. Er is veel materiaal aanwezig dat al klaar is voor gebruik en het glas waarop je werkt is al voorgesneden.  

Je kunt kiezen uit het maken van:

 • een set van 2 onderzetters (8,5 x 8,5) ,
 • 2 sfeervolle theelicht houders (7,5 x 15 en 7,5 x 10), of
 • set van 6 glazen koffie/thee-lepeltjes (12 cm)

Wanneer je werkstuk klaar is, leg ik het in de oven (ongeveer 24 uur) en kan het glas samensmelten. Na ongeveer een week kun je het ophalen. Mocht je niet in de buurt wonen dan is er ook de optie om het op te sturen. (Extra verzendkosten)

Duur: ± 2 uur

Prijs, € 40,- per persoon

inclusief materiaal, ovenstook en koffie/thee met wat lekkers

Glas Fusen | Lantaarn

Bij deze workshop wordt een lantaarn omgetoverd tot je eigen unieke kunstwerk.

We beginnen deze workshop met een korte uitleg over de fuse-techniek en hoe je te werk gaat met het snijden of knippen van glas. Daarna kun je direct aan de slag.

Er zijn voorbeelden van ontwerpen om uit te kiezen, maar je mag ook zelf iets bedenken . Omdat je werkstuk moet versmelten in de glasoven kun je het niet direct mee naar huis nemen.  Na afloop van de workshop leg ik je werkstuk eerst in de oven, en wordt  verhit tot ongeveer 730 graden Celsius. Hierdoor wordt het glas vloeibaar en ‘plakt’ het aan elkaar. 

Na het stookproces van ongeveer 24 uur zet ik de glaasjes in de lantaarn en kunnen ze worden opgehaald. Mocht je niet in de buurt wonen dan is er ook de optie om het op te sturen. (Extra verzendkosten)

De lantaarn is 16cm hoog en 10 cm diep. Je kunt 4 ruitjes fusen.

duur ± 3,5 uur,

prijs, €60,- per persoon

inclusief materiaal, ovenstook en koffie/thee met wat lekkers

Randlood | Engel

Bij de leuke workshop randlood maken we een kerstengel met theelicht. 

Na een korte uitleg kun je direct beginnen. Voordat we aan de engel beginnen oefenen we eerst even met glas snijden. Na een paar keer snijden en breken gaan we aan de slag met het glas dat je uitkiest. We gaan hierbij werken met sjablonen die ik al klaar heb liggen. Met behulp van de sjablonen, teken je het patroon van de engel op je glas. Daarna snij je zelf de stukjes uit het glas. Mocht het nodig zijn, dan kun je de stukjes nog iets in vorm slijpen. Als alles is gesneden en geslepen, leg je het glas in een lood profiel en kan het tot een mooie kerstengel worden gesoldeerd.

Het is een intensief klusje, maar ik help je als dit nodig is. En na afloop van de workshop kun je de engel direct mee naar huis nemen. 

Alle materialen zijn inbegrepen en voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd.

 

Maximaal 6 personen

duur, ± 3,5  uur

prijs, €55,- per persoon

inclusief materiaal en koffie/thee met wat lekkers

Tiffany

In deze leuke workshop maak je kennis met  de Tiffany techniek. Tiffany, of de koperfolie techniek, is een glas-in-lood techniek waarbij stukken gekleurd glas aan elkaar gesoldeerd worden met koperfolie. Doordat er geen lood wordt gebruikt, kun je een lichter en fijner werkstuk maken. Hoe je dat aanpakt, leer je in deze korte workshop!

Tijdens deze workshop ga je een eigen eenvoudig vormgegeven raamhanger maken. Je kunt kiezen uit verschillende ontwerpen of ik help je met je eigen (niet te complexe) creatie. Er zijn vele kleuren glas aanwezig om uit te kiezen.

Het is een intensief klusje, maar een fantastische kennismaking met deze glas-in-lood techniek en aan het eind van de workshop ga jij met een mooie, zelfgemaakte decoratie naar huis.

Voor de workshop is geen ervaring vereist. Na een korte uitleg kun je direct aan de slag.

Je leert snijden en slijpen van glas, het omwikkelen met koperfolie, solderen en patineren.

 

Materiaal is bij de workshop inbegrepen. Koffie en thee zijn aanwezig.

 

Maximaal 6 personen

Duur, ± 3 uur

Prijs, € 47,50 per persoon

Inclusief, materiaal, koffie/thee met iets lekkers

Glas in Lood

In deze stoere workshop ga je aan de slag om een ambachtelijk glas in lood raamhanger of een wave te maken. 

We gaan met alle technieken  van het oude ambacht aan de slag;

 • ontwerp kiezen
 • kleuren kiezen
 • glas snijden
 • in lood zetten
 • solderen
 • patineren
 • kitten (bij genoeg tijd)

 

Alle materialen zijn inbegrepen en voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd.

 

De workshop duurt 3,5 tot 4 uur

Prijs, €60,00  per persoon

Maximaal 6 personen


 • Workshops kunnen uitlopen of korter duren; afhankelijk van de snelheid van werken
 • Voor grotere groepen zijn de FUSE workshops zeer geschikt. Denk bijvoorbeeld aan een; familie-, vriendinnen-, of bedrijfsuitje.  Samen iets leuks ondernemen kan tot max 10 personen. 
 • Ook een workshop op locatie is een mogelijkheid. Neem voor meer informatie contact met me op.

 

Wil je je inschrijven voor een workshop stuur me dan een bericht op het  contactformulier. Vermeld hierbij aan welke workshop je wil deelnemen, met hoeveel personen je komt, je voorkeur voor dag en tijd. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

Vragen:

 • Wat is Glasfusen?
  • Glasfusen is een Engelse benaming en betekent letterlijk het versmelten van glas. Dit versmelten gebeurt  in een speciale glasoven, met temperaturen van 600 tot ruim 800 graden Celsius. Glas in verschillende kleuren en vormen, wordt zo samen gesmolten tot één geheel. Dit gebeurt in een eerste stook. Hierna, kan in een tweede, lagere stook ook nog vorm worden gegeven aan het glas . Het glas zakt dan op een lage temperatuur, langzaam in een speciaal daarvoor gemaakte mal. Dit wordt slumpen genoemd. 
 • Wat houdt werken met randlood in?
  • Randlood is een techniek waarbij stukken glas omwikkeld worden met lood om daar snel prachtige decoraties mee te maken. De techniek is nagenoeg hetzelfde als van glas in lood, echter nu wordt gewerkt met een c-loodprofiel (randlood). Elk stukje glas van het ontwerp wordt omgeven door randlood, waarvan de uiteinden aan elkaar gesoldeerd worden, om vervolgens aan elkaar te solderen tot een gekozen ontwerp.

 

Door je aan te melden voor een workshop, ga je akkoord met de Algemene voorwaarden Workshops en met de Veiligheidsvoorschriften Workshops