• Pink Ribbon Aktie
  • Geen verzendkosten boven de € 75
  • Veilig betalen via IDEAL

WORKSHOPS

 

Vanaf oktober start ik weer met workshops. 

Iedereen kan een prachtig werkstuk maken. Zelfs wanneer je geen ervaring hebt met het werken met glas.

De workshops worden gegeven in mijn atelier. 

 

Wilt u liever een workshop op locatie?

Dat kan ook. Neem voor meer informatie contact met me op.

 

Workshops Fusen:

Glasfusen is een Engelse benaming en betekent letterlijk het versmelten van glas. Dit versmelten gebeurt  in een speciale glasoven, met temperaturen van 600 tot ruim 800 graden Celsius. Glas in verschillende kleuren en vormen, wordt zo samen gesmolten tot één geheel. Dit gebeurt in een eerste stook. Hierna, kan in een tweede, lagere stook ook nog vorm worden gegeven aan het glas . Het glas zakt dan op een lage temperatuur, langzaam in een speciaal daarvoor gemaakte mal. Dit wordt slumpen genoemd. 

De fuse workshops zijn zeer geschikt voor grotere groepen. Heeft u een familie-, bedrijfsuitje of wilt u samen iets leuk met vrienden ondernemen dan kan dat tot max 10 personen. Neem bij interesse contact op. 

 

Fuse | 1

Tijdens deze workshop maak je op een laagdrempelige manier kennis met glasfusing. Na een korte uitleg en even oefenen met het snijden van glas,  ga je zelf aan de slag. Er kunnen verschillende kleine items worden gemaakt. Bijvoorbeeld;  een set van onderzetters, een sfeervolle theelicht houder of kleine raamhanger.

Wanneer je werkstuk klaar is, leg ik het in de oven (ongeveer 24 uur) en kan het glas samensmelten. Na ongeveer een week kunt u het dan komen ophalen. Mocht u niet in de buurt wonen dan is er ook de optie om het op te sturen.

Min 4, max 6 personen,

duur,1,5 tot 2 uur,

prijs, € 45,- per persoon

inclusief materiaal, ovenstook en koffie/thee met wat lekkers

 

Fuse | 2

Bij deze workshop wordt een lantaarn omgetoverd tot een eigen kunstwerk. We beginnen deze workshop met een korte uitleg over de fuse-techniek die we toepassen, tack-fuse. Daarna wordt er geoefend met het snijden van glas. Heb je dit in de vingers dan kun je een keuze gaan maken voor een ontwerp. Er zijn voorbeelden om uit te kiezen. Na afloop van de workshop leg ik je werkstuk in de oven. Deze wordt verhit tot ongeveer 730 graden Celsius, waardoor het glas vloeibaar wordt en aan elkaar plakt. Het eindresultaat is een uniek, persoonlijk en sfeervolle lantaarn.  Na het stookproces van ongeveer 24 uur kan ik de glaasjes in de lantaarn zetten. Na ongeveer een week kunt u de lantaarn dan ophalen. Mocht u niet in de buurt wonen dan is er ook de optie om het op te sturen. De lantaarn is 16cm hoog en 10 cm diep. 4 ruitjes kunnen gefused worden.

 

Min 4, max 6 personen,

duur, 3,5 tot 4 uur,

prijs, €65,- per persoon

inclusief materiaal, ovenstook en koffie/thee met wat lekkers

Workshops Kerstengel in randlood:

Bij de workshop randlood maken we een kerstengel met theelicht. Na afloop van de workshop kunt u de kerstengel direct mee naar huis nemen als kerstdecoratie, of kado voor onder de kerstboom. 

Na een korte uitleg kun je direct beginnen. Voordat we aan de engel beginnen oefenen we eerst even met glas snijden. Na een paar keer snijden en breken gaan we aan de slag met het glas dat je uitkiest. We gaan hierbij werken met sjablonen die ik al klaar heb liggen. Met behulp van de sjablonen, teken je het patroon van de engel op je glas. Daarna snij je zelf de stukjes uit het glas. Mocht het nodig zijn, dan kun je de stukjes nog iets in vorm slijpen. Als alles is gesneden en geslepen, leg je het glas in een lood profiel en kan het tot een mooie kerstengel worden gesoldeerd.

 

Min 4,  max 5 personen,

duur, 3,5 tot 4 uur,

prijs, €50,- per persoon

inclusief materiaal en koffie/thee met wat lekkers

Wil je je inschrijven voor een workshop stuur me dan een bericht op het  contactformulier. Vermeld hierbij aan welke workshop je wil deelnemen, met hoeveel personen je komt, met je voorkeur voor dag en tijd. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.

 

Betaling van de workshops bij aanvang.

Annuleren: Als u om welke reden dan ook de workshop moet annuleren, dan gelden de volgende afspraken:

  • Tot 48 uur voor aanvang is de workshop kosteloos te annuleren. Daarna bereken ik 50% van de kosten