Restaureren en Repareren van glas in lood en Tiffany

 

Reparatie/Restauratie van glas-in-lood     

Reparatie van een raam valt onder normaal onderhoud en heeft tot doel om het glas-in-lood weer in goede staat te brengen. 

Een makkelijk toegankelijk en relatief kleine reparatie kan meestal op locatie. Een gecompliceerde reparatie wordt uitgevoerd in mijn atelier. 

Wanneer de staat van een glas in lood raam te slecht is, dan wordt een raam in zijn geheel gerestaureerd.

Indicatie voor restauratie:  gescheurde lood strips; uitgezakte panelen of juist bol staan; meerdere gebroken ruitjes; geroeste bindroeden en brugstaven.

Er wordt altijd in overleg afgesproken wat de mogelijkheden zijn.

 

Resultaat

Het resultaat van een gerestaureerd raam is prachtig!

Al het glas is namelijk zorgvuldig  gereinigd. Oude verfresten, vuil en aanslag  zijn verwijderd. Door het nieuwe, strakke lood krijgt het oorspronkelijke patroon weer alle aandacht en ook de kleuren van het glas komen weer volledig tot leven. De zon zorgt vervolgens voor een prachtig kleurenpalet in uw huis.

 

Prijzen

Heeft u een glas in lood raam of een Tiffany stuk voor reparatie of restauratie? Ik geef u graag vrijblijvend een prijs indicatie.  

U kunt mij foto’s en maten via het Contactformulier mailen of via whatsapp+31646005544 . Ook kunt u telefonisch contact opnemen: +31646005544

 

Onderstaand foto’s van  restauraties waarbij beide ramen van een geheel nieuw lood-net zijn voorzien en waar de kapotte ruitjes zijn vervangen door nagenoeg identiek antiek glas . Beide restauraties zijn qua stijl totaal verschillend. De eerste foto’s betreffen monumentale ramen in de Jugendstil- en  Art Nouveau-stijl met sierlijke lijnen, en geïnspireerd op de natuur. De andere foto’s betreft ramen met strakke geografische vlakverdeling.

Enkele foto’s van reparaties aan glas in lood

Onderstaand foto’s van reparatiewerk aan Tiffany werkstukken